top of page
Search

Freeride familie avontuur

Dit is het tweede jaar dat we met Sander zijn gaan skiën. Deze week skiën we vier dagen met Sander. Ik vond sporen trekken waar die dag niemand was geweest het leukst. Ook het omhoog klimmen was leuk.



Hoewel het soms wel een beetje spannend was. Je ziet gewoon dat je vooruit gaat met skiën. We hebben de Hidden Valley ook beklommen en afgeskied; je moest ook op een gegeven moment je ski’s uit doen op een steile helling en Sander hielp daarbij. Ik moest als eerste omhoog. Er was net nieuwe sneeuw gevallen, ik moest dus mijn eigen voetstappen maken. Eenmaal boven keek je het dal in waar geen sporen waren. Sander ging voor en ik ging daarna. Het was zo fijn om door de poeder te skiën.



Het is super leuk dat je ziet dat je steeds beter wordt. Je leert ook veel over lawinepiepers en lawines. Met de lawinepieper gingen we naast een hutje oefenen, eerst een andere pieper begraven en hem daarna weer opsporen. En met de lawines leer je over het gevaar en de steilheid en welke lawines hier kunnen komen. Je kijkt dan op een app welk lawine gevaar het is en waar je voor moet oppassen. Je leert ook over de icoontjes en wat ze betekenen.


Jip, 11 jaar.

51 views0 comments

Recent Posts

See All

De Wintersport Nieuwsbrief

Beste wintersportvrienden, Waarschijnlijk ligt de zomer nu achter ons en komt de eerste heftige winterprik deze week binnen ​gegleden via...

Comments


bottom of page