top of page

Sa., 11. März

|

Klosters-Serneus

Snow Safety Center praktijk cursussen

Snow Safety Center: verstandig buiten de piste! Het Snow Safety Center is een non-profit organisatie en heeft zich ontwikkeld tot hèt kenniscentrum van Nederland op het gebied van lawines! Alle theorie- en praktijkcursussen worden volledig in het Nederlands gegeven!

Registration is closed
See other events
Snow Safety Center praktijk cursussen
Snow Safety Center praktijk cursussen

Time & Location

11. März 2023, 07:00 – 18. März 2023, 17:00

Klosters-Serneus, Klosters-Serneus, Switzerland

About the event

Lawine 1 praktijk;

De doelstelling van Lawine I blijft wel  hetzelfde als altijd. Je leert de basis om verstandig onderweg te  kunnen zijn buiten de piste in en om een skigebied. Geen ingewikkelde sneeuwkunde, geen onnodige wetenschap, maar een hele praktische benadering. Beslissingen nemen daar draait het om!

Werken met het lawinebericht,  groepsorganisatie, steilheden inschatten, gevaar herkennen en natuurlijk  pieperzoeken en lawineredding.

Vier dagen knallen! Heel veel afdalen en voor de rest:

Vooral zelf doen en niet stilstaan en luisteren!

Lawine 2 praktijk;

De Nederlandstalige gidsen en  instructeurs van het Snow Safety Center brengen je vanuit de basis van  Lawine I naar een hoger niveau. Je leert grotere projecten aanpakken.  Kaart lezen en plannen dus! Lange afdalingen verder weg van de pistes of  buiten het skigebied. De gidsen leren je ook hoe je een mooie  freeridedag in elkaar steekt. Niet één highlight op een dag, maar drie  of vier! Er wordt weer heel veel afgedaald en ook wat vaker gehiked. Je  leert werken met hellingoriëntaties en een uitgebreidere en meer  complexe beslismethode. Een groot verschil met de praktijk van Lawine I  is dat je een stuk zelfstandiger aan het werk wordt gezet. Ook de  redding en zoeken met piepers wordt op een hoger plan gebracht.

Vier dagen knallen, proberen en leren!

Lawine 3 praktijk;

De cursus Lawine III praktijk is de topcursus van het Snow Safety  Center! Een lawinecursus op semi-professioneel niveau in kleine groepjes  van 5 personen, dus veel persoonlijke aandacht van de gids. Leer zelf  inschatten wat het lawinegevaar is zonder gebruik te maken van een  lawinebericht. Leer werken met de Professionele Reductiemethode van  Werner Munter. Oriëntatie, navigeren en zelfstandig beslissen. Tijdens  deze lawinecursus valt alles op zijn plek!

Share this event

bottom of page